ISABs nya VD Manoush Masarrat: Mina 100 första dagar

  • 4 december, 2019
  • 09:48

Den 16:e september tillträdde Manoush Masarrat som ny VD på Inhalation Sciences Sweden AB. Med 15 års erfarenhet av ledande positioner inom MedTech och 10 månader som ISAB-styrelseledamot, hur var hans första 100 dagar?

”Jag gick in i en riktigt spännande tid för Inhalation Sciences – och det har inte avtagit för en enda sekund.

”Under de första 100 dagarna rapporterade vi hur vår försäljning till och med oktober 2019 ökade 209% jämfört med samma period 2018. Fakturering och installation av en stor 1,5 MSEK-order till Singapore hos en återkommande global kund var nyckeln till detta. Kunden hade sedan tidigare sett vilken typ av data PreciseInhale® genererade  i sina europeiska labb – och ville därmed att även deras asiatiska verksamhet skulle få tillgång till samma technologi. Detta talar tydligt om statusen och värdet på detta företag.

”Vi tror att våra kommande kliniska prövningar av PreciseInhale® kommer att öppna upp nya stora möjligheter för oss och för våra kunder. Med framgångsrik klinisk validering kan kunder använda PreciseInhale® från preklinik till fas 1 / First in Man-testning – med samma aerosol. Detta innebär i sin tur, att man för första gången kan möjliggöra sanna IVIVC-jämförelser – avsevärt påskynda läkemedelsutvecklingen och ge de företag som har denna teknik, ett betydande försprång.

BARA BÖRJAN

”Slutligen kommer mina 100 första dagar att avslutas med en viktig händelse – för mig, ISAB och branschen som helhet. Från den 10 – 13 december är vi i Edinburgh för att delta i ”Drug Delivery to the Lung”-konferensen – DDL. I år är det DDL: s 30-årsjubileum – så det kommer att bli stort. Jag är stolt över att vi är Silver Sponsorer och att vi redan bokat möten med nya möjligheter och befintliga partners.

”Jag ser fram emot de kommande 100 dagarna och hela nästa år. Jag är övertygad om att 2020 kommer att bli ett spännande år med värde och ledarskap som bekräftas och levereras – för oss och våra kunder. ”